•  

Srdečně Vás zveme na naše akce. Přijďte se s námi pobavit, umělecky tvořit a strávit příjemné chvíle.

Hlavní akcí pro letošní rok je Festival OČIMA GENERACÍ, který proběhne na různých místech ČR. Mezigenerační festivalové programy přinášejí širokou škálu uměleckých forem, které můžete zhlédnout a nebo se můžete stát také aktivními účinkujícími a představit své volnočasové aktivity. Věříme, že se budou na těchto akcích umělci i návštěvníci dobře bavit, i aktivně společně tvořit. A jak už to na našich akcích bývá, na věku nezáleží. Věkový rozdíl mezi našimi jednotlivými aktivními tvůrci bývá i více než 90 let. A to už je důvod proč se aktivně zapojit nebo se přijít na festivalové programy podívat.

U nás opravdu na věku nezáleží.

Tématem roku 2017 je "Vystup ze své ulity"

Je to téma, které umožní představit sama sebe a zároveň poznat blíže ty "jiné generace". Věříme, že budeme mít možnost vidět různorodost uměleckého ztvárnění tohoto tématu, a zhlédneme mnoho různých podob pocitů, zážitků, snů a situací.

Festival OČIMA GENERACÍ

Festival OČIMA GENERACÍ vznikl jako místo setkání různých generací v jednom čase a v jednom místě. Bez rozdílu věku spolu komunikujeme uměním, které má mnoho forem, jak vyjádřit své pocity a názory. Uměním můžeme ukázat svou jinakost - to jací jsme, co cítíme, co nás trápí, činí šťastnými nebo co umíme pro druhé udělat. Umění nás může spojovat při společných tvůrčích aktivitách. Uměním můžeme bavit sebe i druhé, ať je nám 5 nebo 90 let. To vše je Festival OČIMA GENERACÍ. Jsou to výstavy, koncerty, divadla, workshopy, autorské čtení, diskusní fóra, ARTové dílny, setkání, ....

Slezskoostravský hrad, Ostrava

Vzkazy v lahvi

Měli jste rádi dobrodružné knihy o trosečnících, o neznámých kmenech žijících izolovaně od lidské populace, nebo o vesmírných výpravách ke vzdáleným galaxiím, kde je jiný život, jiné vesmírné bytosti, jiné zvyky, jiný styl života, jiné hodnoty a jiný jazyk nebo žádné spojení s okolním světem.

Vzkazy v lahvi

Autorské čtení - Pohledy do duše i srdce

Literární počiny projektu OČIMA GENERACÍ nám ukázaly krásu, význam a bohatství psaného slova. Na našich setkáních s vámi představujeme tvorbu, jak profesionálních umělců a významných osobností z různých oborů, tak vaši tvorbu, dopisovatelů a aktivních podporovatelů našeho projektu.

Autorské čtení - Pohledy do duše i srdce

Srdečně Vás zveme na naše akce. Přijďte se s námi pobavit, umělecky tvořit a strávit příjemné chvíle.

Výstavy OČIMA GENERACÍ jsou již nedílnou součástí našich programů v rámci celé České republiky. Výtvarné a literární práce dětí, mládeže a seniorů představují různorodost pohledů na zadané společné téma. Přesto se vždy najde v tomto pohledu mezigenerační spojnice, která ve svém důsledku maže prvotně vnímané rozdíly. Každoročně jsme při vyhlašování ročního tématu velice zvědaví, jak dané téma naši tvůrci vystihnou. S ohledem na již realizované ročníky víme, že můžeme očekávat velmi krásné práce, které nám představí životní situace a okamžiky lidského života v celém spektru emocí.

Je pro nás velmi příjemné konstatovat, že každoročně dostáváme k výstavám více a více tvůrčích prací jednotlivců různého věku, ale mnohé práce vznikají jako práce kolektivní a nebo jako práce mezigenerační. Na těchto pracích se podílí další členové rodiny tvůrce nebo komunitně "spřízněný" mezigenerační partner. Touto tvorbou je plně naplňován záměr našeho projektu a jsme velice potěšeni, že společná mezigenerační tvorba vede ke vzájemné spolupráci, ke vzájemnému poznáváni se a respektu.

5. 4. - 30. 4. 2017 výstava OČIMA GENERACÍ - Vystup ze své ulity ve Zlíně
20. 4. - 7. 5. 2017 výstava OČIMA GENERACÍ - Vystup ze své ulity v Jihlavě
8. 5. - 31. 5. 2017 výstava OČIMA GENERACÍ - Vystup ze své ulity  v Ostravě
13. 6. -30. 6. 2017 výstava OČIMA GENERACÍ - Vystup ze své ulity  v Českých Budějovicích
5. 10. - 31. 10. 2017 výstava OČIMA GENERACÍ - Vystup ze své ulity  v Ústí nad Labem
Hrad Střekov, Ústí nad Labem
26. 9. - 31. 10. 2017 výstava OČIMA GENERACÍ - Vystup ze své ulity  v Terezíně
Terezín
 3. 10. - 31. 10. 2017 výstava OČIMA GENERACÍ - Vystup ze své ulity  v Liberci
 14. 10. - 12. 11. 2017 výstava OČIMA GENERACÍ - Vystup ze své ulity  v Roztokách
7. 11. - 30. 11. 2017 výstava OČIMA GENERACÍ - Vystup ze své ulity v Hradci Králové 
10. 11. 2017 výstava OČIMA GENERACÍ - Vystup ze své ulity  v Plzni